luni, 24 martie 2008

Feminism bis...

Primesc azi pe email o "colectie" de nestemate ale gandirii contemporane, gen "prietenii te iubesc oricum" sau "niciodata nu linge un cutin de friptura". Recunosc, unele cugetari au fost chiar dragute. De exemplu: "Singurul lucru care uneste toate fiintele umane, indiferent de varsta, sex, religie, statut economic sau origine etnica este ca, in adancul sufletului, noi TOTI credem ca suntem soferi de nivel mediu" sau "O persoana care este draguta cu tine dar este nepoliticoasa cu chelnerul nu este o persoana draguta (Atentie, e foarte important. Nu da gres niciodata)". Dupa cum m-a apucat de guler o vaga banuiala, mi-am zis ca textul trebuie sa fie scris de o femeie. Bonusul de la finalul textului mi-a confirmat banuiala: "Barbatii sunt ca vinul bun. Incep ca struguri si normal e rolul unei femei foarte bune de a stoarce tot ce nu e bun in ei, pana se transforma in ceva acceptabil pt a lua cina impreuna."
Dincolo de faptul ca nu am inteles topica, singurul lucru care mi-a venit in minte a fost ca mi-e foame. Uitandu-ma mai cu atentie, vad de fapt un lucru si mai amuzant decat textul in sine: daca femeia nu e "foarte buna" (apropo: nu vreau sa stiu ce inseamna acest "foarte buna", dar sper sa nu se refere la interpretarea celor care fluiera dupa doamne pe trotuar!), nu poate "stoarce" ce e mai bun din barbat. Adica 1, esecurile barbatilor sunt din vina femeilor. Adica 2, cineva se cam impusca singur(a) in picior. :) Si apoi, ce rost are sa storci un amarat de barbat pentru o nenorocita de cina?! :)
Ma rog... ma duc sa mananc!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Eu sunt de parere ca ce da barbatul mai bun intr-adevar din "stors" iese...ca stoarce femeia cu ce are in dotare, ca stoarce barbatul cu mana, e chestie de imprejurare...

Anonim spunea...

Vad ca nu comentezi decat ce iti convine, dle Mihail...oare din cauza ca esti de acord cu mine sau poate ti-e frica de feminism ?!
Ar trebui sa ma exprim in engleza ca sa fiu inteleasa? U tell me !