miercuri, 27 aprilie 2011

Campioana la fotbal

Un exercitiu simplu arata ca anul acesta e cam greu sa fie Timisoara campioana. E singura echipa care are meciuri directe cu 3 din primele 6 echipe.
Daca ne uitam la meciurile directe cu echipele din prima jumatate a clasamentului, situatia se mai echilibreaza. Foarte interesanta situatia din ultima etapa: Dinamo pare sa aiba 2 meciuri grele cu CFR si Gaz Metan, iar in ultima etapa, cand intalneste Timisoara. Otelul are urmatoarele 2 etape grele cu CFR si Medias, iar penultima etapa e de foc, cu Timisoara. Rapid are joc direct doar cu Steaua dintre primele clasate, insa handicapul de 9 puncte s-ar putea sa fie destul de mare pentru a se mai lupta la titlu. Steaua pare sa aibe urmatoarele 2 etape mai "lejere", dupa care vor urma meciurile de foc cu Gaz Metan, CFR si Rapid. Vaslui are 4 din ultimele 6 meciuri ale campionatului cu echipe din coada clasamentului. Timisoara, repet, cred ca se afla in cea mai delicata situatie, cu 3 meciuri directe din 6. Ca sa spere la titlu, trebuie sa le castige pe toate.
2 echipe par sa fie cheia in desemnarea campioanei: Gaz Metan Medias si CFR Cluj, care se intalnesc fiecare cu Otelul, Dinamo si Steaua.
In ultima etapa, pe langa tensiunea titlului si a locurilor de cupe europene, Dinamo intalneste Timisoara in Banat, intr-un meci cu antecedente foarte tensionate, Steaua se dueleaza cu CFR-ul la Cluj, Otelul are meci tot in deplasare, la Astra, in timp ce Rapid intalneste acasa Brasovul. In acest context, Timisoara ar fi singura echipa care ar putea celebra eventuala castigare a campionatului pe teren propriu (intrucat cred ca Rapidul nu mai are sanse mari decat matematic, fara a lua in calcul tensiunile curente de la club, cu Sumudica pe picior de plecare).
In aceste conditii, fara a lua in calcul surprize majore, etapa 31, cand Vaslui si Timisoara se intalnesc in meci direct, poate sa decida campioana. Daca Otelul nu se mai distanteaza putin de Vaslui pana dupa acea etapa, va fi foarte greu pentru galateni sa mai castige titlul. Vom vedea...

2 comentarii:

Pisica plimbăreaţă spunea...

mai sa fie ai reinviat :)... deci ca un domn care se respecta vorbesti despre femei, fotbal si ... va urma un subiect despre ...masini

Mihail Neculai spunea...

nici o problema. vine acu' :)