marți, 8 ianuarie 2008

Cand statul te plateste sa traiesti mai mult...

O gluma veche spunea ca romanul, cand nu mai are bani, mai schimba 100 de dolari. In Luxembourg mai rar intalnesti oameni care sa ramana fara bani si probabil la fel de rar oameni care sa schimbe dolari.
Si, tocmai pentru ca au ceva mai multi bani decat au nevoie si probabil pentru ca nici problemele lor nu sunt la fel de multe ca in alte parti, "investesc" in lucruri care mai de care mai nastrusnice.
Astazi, de pilda, debuteaza un program al Ministerului Sanatatii din Luxembourg prin care rezidentii si non-rezidentii care traiesc in Luxembourg sunt consiliati si li se returneaza costurile pentru medicamentele care te ajuta sa te lasi de fumat, in limita a 100 de euro. Probabil ca nu e mare lucru aceasta suma pentru ei, dar e un stimulent! Interesant! Sunt destui fumatori in Luxembourg... Cum ar functiona la noi un astfel de program?! Imaginatia poate sa ma conduca departe, dar ma opresc aici...
Si, din aceeasi "saga" numita "avem bani, hai sa mai facem ceva", evident ca tot in Luxembourg, un centru de cercetare (tot) pe probleme de sanatate, CRP-Sante, a lansat un website dedicat migrenelor! Asadar, noi, barbatii, speram ca macar de acum inainte, cand consoarta ne va adresa un "ma doare capul", sa o trimitem pe acest website sa gaseasca o solutie. Sau ne vom documenta noi insine si vom fi pregatiti cu o varietate de antidoturi, astfel incat acest stereotip va disparea. Astfel, glume ca "daca pe ea o doare capul, inseamna ca e obosita; daca pe el il doare capul, inseamna ca nu o mai iubeste" nu isi vor mai gasi fundamentul, vor fi istorie! Oare?! :)

Niciun comentariu: