vineri, 13 aprilie 2007

Femeile... part 01


M-a intrebat un amic astazi ce as alege intre o femeie grasa, dar dragutza, si o alta slaba, dar urata rau. Vazand ca m-am blocat, a "nuantat": intre o femeie agreabila, dar cu toate "formele" ceva mai proeminente, si una cu un corp beton, dar cu o fatza care te trimite cu gandul la bucuria de a nu vedea pe intuneric. "Interesanta alegere", am zis. "Atata masculinitate debordanta in a aprecia femeile... mai rar. Eu totusi as alege o bere." Gluma a parut buna, pentru ca a starnit zambete. De fapt, era o eschiva ieftina de la o provocare stupida, unde orice raspuns ar fi fost, oricum, gresit. Nu cred ca sunt doi buni amici, barbati, care, la un moment dat, intr-o forma sau alta, sa nu fi avut o astfel de discutie, mai in gluma sau in serios... E ceva atat de obisnuit...
De aceea m-am gandit: cine stabileste cu certitudine ca femeia grasa e draguta sau ca cea slaba e urata?! Daca le vezi de la spate, alegerea e clara! Daca nu le vezi decat chipul intr-o poza, alegerea e la fel de simpla, dar exact invers. Depinde de "optica", atunci, nu?!
Imi aduc aminte de o gluma care a circulat pe email cu stadiile in care barbatii apreciaza anumite trasaturi la o femeie in functie de varsta barbatilor si, trecand prin majoritatea aspectelor (nu numai fizice) la care se uita un barbat cand analizeaza o femeie, incepea si se termina, totusi, cu "acum imi plac femeile cu sanii mari". Mai era o gluma care a circulat tot pe email in care se spunea ca un barbat, daca ar fi femeie pentru o zi, s-ar juca toata ziua cu sanii sai.
Si da! E adevarat: noi, barbatii, ne uitam foarte mult la asemenea "amanunte" exterioare! E adevarat: pentru orice barbat e foarte important sa fie langa o femeie frumoasa! Dar ce inseamna asta pentru fiecare barbat in parte?! Cu siguranta nu e acelasi lucru, pentru ca femeile pe care unii le considera urate, din diferite considerente, sunt si ele la bratul unor barbati care, cu siguranta, le spun ca sunt frumoase! E foaaaaaarte important pentru o femeie sa i se spuna ca e frumoasa! Si chiar este! Cand acei oameni le spun prietenelor/sotiilor lor ca sunt frumoase, o fac cu convingere! Fara nici o retinere! Depinde cum o privesti... Repet: depinde de "optica", atunci, nu-i asa?!

Niciun comentariu: