vineri, 20 iulie 2007

Ce inteligent e domnul Voronin! De ce nu candideaza si la noi?!


Presedintele Vladimir Voronin si IPS Vladimir, Mitropolit al Moldovei, au vizitat, la 10 iulie, manastirea Condrita (...) Voronin a declarat ca singurul partid care a ajutat biserica a fost cel comunist, iar „comunistii de acum nu-s acei care au persecutat biserica, ci cu totul altfel de comunisti. „Nicaieri in Vechiul sau in Noul Testament nu veti gasi nimic de rau despre comunisti”, a mai spus Voronin. El a precizat ca „intre ideologia comunista si doctrina crestina sunt foarte multe asemanari si dupa parerea noastra, a comunistilor, Iisus Hristos a fost primul comunist”. Cand a spus acest lucru, in biserica s-a lasat o liniste de mormant - mitropolitul a zambit, unii preoti au facut o mimica neplacuta, dar nimeni nu a indraznit sa spuna vreun cuvant. (Romanian Global News)
Gresit: o istorie a comunismului ar trebui sa plece de la Adam! Adam a fost primul comunist! El a fost prototipul principiului egalitatii intre oameni, mai ales cand era singur, fara Eva! Odata cu aparitia ei, pentru prima oara in istorie, avantul revolutionar comunist fu infrant de polaritatea de idei specifica societatii ulterioare de tip capitalist (care, asadar, este o chestiune la origine feminina). Ups! De fapt, comunistii nu predau creationismul in scoli, ci darwinismul... Deci nu! Am gresit! Scuze! Maimutza a fost prima fiinta comunista! Si asta cu siguranta inaintea lui Iisus! Dovada: filmul "Planeta maimutelor".
Si e adevarat ca nu exista nici un pasaj in Biblie care sa condamne comunismul. Dimpotriva: sloganul "Nici munca fara paine, nici paine fara munca" isi are origini biblice (II Tesaloniceni 3, 10). Ca si "celebrul" "Crede si nu cerceta"!
In lumina noilor descoperiri de dincolo de Prut, am ajuns la cateva concluzii foarte utile despre alte lucruri importante care nu sunt condamnate de Biblie:
- nazismul;
- fumatul;
- cocaina;
- neacordarea prioritatii de dreapta;
- si, cu voia Dumneavoastra, Domnul Voronin insusi
(am uitat ceva?)

Niciun comentariu: